Menu

ETERNAL line - tretman lica matičnim ćelijama, za regeneraciju, lifting, podmlađivanje i učvršćivanje kože lica

ETERNAL line - tretman lica matičnim ćelijama, za regeneraciju, lifting, podmlađivanje i učvršćivanje kože lica

Šifra proizvoda:110
Profesionalni tretman ETERNAL LINE sadrži matične ćelije ekstrahovane iz ploda zelene jabuke.


Ćelije kože se konstantno regenerišu i sintetišu neophodne elemente vanćelijske matrice, koji su odgovorni za održavanje zdravog funkcionisanja tkiva i koji daju epidermisu svojstva barijere. Stotine hiljada ovih ćelija koje čine epidermis potiču od samo nekoliko stotina super ćelija koje ih proizvode na dnevnom nivou i to su odrasle stem (izvorne) ćelije kože.


Ove stem ćelije su otpornije i bolje zaštićene od drugih ćelija, ali takođe trpe uticaj faktora koji izazivaju prevremeno starenje i vremenom se smanjuje njihov kapacitet da generišu nove, zdrave ćelije potomke. Zato, ako se funkcija ovih specifičnih grupa izvornih ćelija izgubi ili pogorša, bilo zbog starenja ili spoljnih uticaja, stvoriće se deficit epidermalnih ćelija. Bez epidermalnih ćelija, nikakav vanćelijski materijal se ne sintetiše i funkcije kože propadaju, posebno njena sposobnost da se pravilno regeneriše. Ova činjenica je od presudnog značaja za izgled kože, jer se problemi kože akumuliraju: bore, mlitava koža, nedostatak elastičnosti, oštećenja, naduvenost.


Izvorne (stem) ćelije imaju specijalni metabolizam i specijalne hranljive sastojke koji su im potrebne. Skorašnje studije iz genetskog inženjeringa ukazuju na to, da deo ovih hranljivih sastojaka možemo naći unutar drugih super ćelija sa sličnim karakteristikama, kao što su ćelije biljnog porekla. Ovaj životni eliksir biljnog porekla i proizvod za regeneraciju snabdeva izvorne ćelije epidermisa hranljivim sastojcima i revitalizuje ih. Na ostatak tkiva takođe ima izvanredan, sveobuhvatni, dugotrajni podmlađujući efekat koji poboljšava sve aspekte koji su u vezi sa prevremenim starenjem kože.


Uttwiler Spatlauber je vrsta jabuke koja se naveliko gajila u Švajcarskoj tokom 18-og veka, plodovi te jabuke su bili veoma popularni zbog svoje dugovečnosti. Danas, to je zaštićena botanička vrsta koja je u opasnosti da nestane. Studije epigenetskih faktora stem ćelija ekstrahovanih iz Spatlaubera, otkrivaju ogroman regenerativni kapacitet ove vrste jabuke, što objašnjava tajnu odolevanja prolasku vremena bez promene.
O proizvodu Tagovi za proizvod