Menu

Saveti za piling kože

Saveti za piling kože

Saveti za piling kože

Koza je najveci organ tela i predstavlja zastitnu barijeru za sve sto se nalazi ispod nje ,ukljucujuci misice,krvne sudove ,kosti i dr. Kao prva linija odbrane tela,koza je izlozena agresivnom dejstvu faktora spoljasnje sredine. Eksfolijacijom se otklanja odumrli povrsinski sloj koze i otkrivaju mlade,zdrave celije ciji se rast  na taj nacin podstice.

- Postoji puno razloga zbog kojih je pozeljno da piling bude deo Vase svakodnevne rutine u nezi koze:

- Piling smanjuje pojavu finih linija i bora

- Koza posle pilinga poprima svetliji,sveziji i zdraviji izgled

- Piling koze omogucava da koza bolje resorbuje aktivne sastojke preparata koji se koriste u nezi

- Piling koze sprecava punjenje pora i nastanak mitisera

- Piling ubrzava proces obnove celija koze

Postoji mnogo nacina da se otkloni odumrli sloj celija sa povrsine koze,a to je upotreba maski,pilinga,cetkica i mikrodermoabrazije kao metode.Posto je svaka koza sama po sebi specificna i razlicito osetljiva,preporuka je da se prvo probaju komercijalno dostupni preparati maski i pilinga i da se prati kako koza reaguje. Posle toga , kada zakljucite da Vasa koza nije toliko osetljiva , moze se preci na profesionalne metode eksfolijacije kao i razlicite tretmane pilinga koze koji su dostupni u kozmetickim salonima.

Da bi se rezultati bili vidljivi, potrebno da piling postane deo Vase rutine u nezi koze. Kao i kod drugih vrsta tretmana,potrebno je pratiti kako koza reaguje na piling. Ako je doslo do neobicnog crvenila ili iritacije, pozeljno je preci na nezniju vrstu pilinga.

Ne zaboravite da nakon odradjenog pilinga kozu hidrirate kremom sa visokim zastitnim faktorom. Obzirom da ste otklonili povrsinski sloj odumrlih celija,Vasa koza postaje osetljivija kako  na stetna dejstva suncevih zraka ,tako i na aerozagadjenja,suv vazduh itd. Zbog svega ovoga, zastita koze predstavlja kljucni korak u nezi vase koze nakon pilinga.