Menu

Nega kože muškaraca?

Nega kože muškaraca?

Nega kože muškaraca?

Muškarci obično ne neguju lice na način na koji to žene čine. Međutim, brijanje deluje kao piling. Mnoge firme, uključujući i moju, prave proizvode posebno za muškarce koji uzmaju u obzir razliku između muške i ženske kože. Postoji nekoliko razlika.

Sledi kratak pregled:

Manje lojne žljezde, ali više loja: Muškarci imaju manje lojne žljezde, ali one proizvode više loja zvog većeg nivoa testosterona. Nakon pedesete godine života, kako se hormonalno starenje pojačava, proizvodnja loja se usporava i proizvodnja loja kod muškarca postaje slična onoj kod žene.

Deblja, ali podložnija iritaciji: Koža muškarca je deblja nego koža žene, što objašnjava zašto se kod žena više vide znaci starenja na njihovoj tanjoj (i osetljivijoj) koži; međutim zabog toga što se većina muškaraca brije svaki dan, oni gule tanak sloj podmazujućeg filma na gornjem sloju lica. To njhivou kožu čini osetljivijom na faktore koj izazivaju iritaciju, a uopšteno muškarci su više od žena izloženi oštećenju usled fakotra životne sredine.

Stariji, ali bolje izgledaju: Ako ste ikad pomislili kako koža muškarca stari bolje nego koža žena, bili ste u pravu u izvesnoj meri. Ako su muškarac i žena izloženi istoj količini sunca tokom života, muškarac neće izgledati tako staro kao žena iako su istih godina. Muškarci dok stare ne gube istu količini kolagena kao žene. Koža muškarca postaje tanja, ali se boja itekstura kože na licu žene mnogo dramatičnije menja tokom vremena.

Muškarci koji nisu navikli da neguju kožu svaki dan osim što se obriju obično nemaju nameru da počnu to da rade, međutim trebalo bi da razmisle o boljoj nezi kože preparatima za spoljnu upotrebu koji su napravljeni baš za njih. Iako ne žele to da priznaju oni vole da njihova koža dobro izgleda. Dnevno sredstvo za čišćenje i hidrantna krema sa zaštitom od sunca će im pomoći da spreče probleme sa kožom koj su vezani za starenja, a koji podjednako muče i žene.

Većina pacijenata muškaraca koji dolaze kod mene imau specifične problem, kao što su akne ili sumnjivi mladež, ali jednom kad izlečim taj problem, učim ih kako da bolje zaštite svoju kožu. Većina od njih se kasnije vrate da bi podelili neverovatnu priču o transformaciji. Jednom kad počnu da vode računa o koži, primećuju rezultate, što ih inspiriše da vode računa i o drugim apsektima svog života, kao što su ishrana i fitness. Kad izgledate bolje, osećate se bolje i više ste motivisani da dalje menjate vaš način života što može višestruko da se isplati. To je cela suština Tajne vode. Nemorate da promenite ceo život preko noći. Jedna promena, maker čak i mala izmena dnevne nege kože, može na kraju da ima veliki uticaj.